ULISES S.L. empresa SEFED per persones amb Síndrome de Down

24/04/2017

ULISES S.L., empresa simulada SEFED gestionada per joves amb Síndrome de Down de la Asociación Síndrome de Down de Navarra, ens explica dos dies després de celebrar el Dia Mundial de la Síndrome de Down com han desenvolupat la pràctica laboral des de la simulació empresarial SEFED durant aquest curs 2016-2017.

Des d’octubre de 2009, ULISES permet als joves amb SD aprendre de la forma més real possible el funcionament d’una empresa. Treballant en diferents departaments (recepció, compres, vendes, comptabilitat i màrqueting), amb xarxa amb altres empreses simulades SEFED, participant en fires i comercialitzant els seus productes (productes de Ultzama), els joves amb SD se han entrenat en tasques administratives com a pas previ a un futur lloc de treball en una empresa real. El passat novembre Ulises S.L. va participar en la trobada d’Empreses Simulades de Navarra a Tudela, que va reunir 34 empresas simuladas. Una gran oportunitat pels joves de Ulises que van posar en pràctica les operacions comercials de compravenda, conjuntament amb altres joves de grau mig i superior de cicles formatius d’Administració i gestió. Un pas cap a la inclusió en formació i pràctica laboral pels joves amb SD de la Asociación Síndrome de Down de Navarra.

I un gran pas també cap a la inclusió i la sensibilització és la presència d’Ana Galve i Ana Egea, joves amb SD, durant aquest curs escolar a l’Institut CIP Donapea IIP, fent pràctiques durant diferents dies a la setmana, amb joves estudiants de l’empresa simulada del centre educatiu. Donapea Corporation, empresa simulada de grau superior i Donapea Networking de grau mig, han tingut les nostres joves en pràctiques a les empreses simulades. Des de novembre fins a març han compartit aquest aprenentatge de simulació empresarial a l’aula. Un entrenament per sortir al món real de l’empresa.

Una experiència d’inclusió i de treballar per a la igualtat des de la diferència, joves d’avui, estudiants amb o sense discapacitat, rebent formació per un futur lloc de treball i enriquint-se personal i socialment.